Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голова ЦВК: неправильно оцінювати вибори по участі Тимошенко

Вівторок, 24 липня 2012, 12:27

Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал називає неправильним вважати вибори недемократичними у випадку неучасті в них лідерів опозиції.

Про це він сказав в інтерв'ю "Комерсанту-Україна", коментуючи заяви західних політиків про те, що вибори не можуть вважатися демократичними без участі в них Юлії Тимошенко, Юрія Луценка й інших представників опозиції.

"Мені ця теза не дуже подобається. Не хочу коментувати ситуацію з Юлією Володимирівною і Юрієм Віталійовичем. Але порушувати питання так, що якщо не балотуються певні громадяни, то вибори будуть визнані недемократичними чи нелегітимними, буде неправильним", - сказав Шаповал.

"Ще на попередніх виборах, парламентських 2007 року й президентських 2010-го, я відчував деяку упередженість в оцінці виборів із боку частини іноземних спостерігачів. Тоді наші західні партнери були в очікуванні демократичного "поступу" України", - зазначив він.

"Сьогодні в мене таке відчуття, що як би ми не намагалися, яке б відеоспостереження не організували, оцінка виборів буде в найкращому разі "задовільно", - зізнався голова ЦВК.

"Проте я чекаю й хочу, щоб іноземних спостерігачів було багато. І завжди вважав, що чим більше спостерігачів, тем краще для всіх нас", - додав Шаповал. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування