Аль-Каїда погрожує вчинити нові атаки на США

Вівторок, 24 липня 2012, 15:21

Лідер Аль-Каїди в Іраку Абу Бакр аль-Багдаді погрожує найближчим часом здійснити нові атаки в "серці" Сполучених Штатів Америки.

Як повідомляє NBC News, він оприлюднив аудіозапис, у якому хвалиться, що оперативники з Аль-Каїди планують велику терористичну операцію.

"Найближчим часом ви побачите їх у самому серці вашої країни, бо наша війна проти вас уже почалася. Тож чекайте на них", - заявив аль-Багдаді.

У свою чергу, Федеральні та місцеві спецслужби США заявили, що особливих загроз у країні немає, а закордонні лідери терору часто роблять безпідставні заяви і погрози щодо США.

У ФБР вважають, що Нью-Йорк, у якому після терактів 11 вересня 2001 року було попереджено понад дюжину акцій терористів, не є зараз ціллю бойовиків.

"Не існує жодної особливої чи реальної загрози в Нью-Йорку на даний момент", - сказав речник ФБР у Нью-Йорку Дж. Пітер Дональд.

Аль-Багдаді очолив іракський осередок Аль-Каїди у 2010 році. 

Він стверджував, що Америка як лідер невірних програла "війну проти мусульман" і скоро буде змушена визнати свою поразку.

За словами аль-Багдаді, бойовики-терористи вже на шляху до США. Цілі він не уточнював.

"Моджахеди вирушили, щоб переслідувати вашу армію, яка тікає, і вони поклялися, що ви зіткнетеся з суворішими покараннями, ніж ті, які спрямовував на вас Усама (бен Ладен)", - заявив аль-Багдаді.

Крім погроз США, він анонсував, що в Іраку незабаром буде більше нападів і вбивств бійцями терористичного угрупуванням..

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News