Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович подав на ратифікацію Раді "вільну торгівлю" в СНД

Вівторок, 24 липня 2012, 15:56

Президент Віктор Янукович пропонує Верховній Раді ратифікувати договір про зону вільної торгівлі Співдружності незалежних держав.

Про це прес-секретар президента Дар’я Чепак повідомила "Українським новинам".

На сайті парламенту у вівторок зареєстровано внесений президентом законопроект №0266 "Про ратифікацію договору про зону вільної торгівлі", текст якого поки відсутній.

На запитання, чи має бути даний договір ратифікований на позачерговій сесії чи вже на наступній сесії Верховної Ради восени, Чепак відповіла УНІАН, що з цим питанням визначатиметься сам парламент.

Як відомо, 18 жовтня 2011 року 8 країн СНД домовилися про створення зони вільної торгівлі, однак з низкою вилучень щодо окремих груп товарів (на які мита все ж таки передбачено).

Документ тоді підписали глави урядів Росії, України, Білорусі, Казахстану, Вірменії, Таджикистану, Молдови і Киргизії. Договір не підписали Азербайджан, Туркменістан і Узбекистан – але було заявлено, що ці країни планують приєднатися до нього.

12 липня поточного року Росія висловила сподівання на якнайшвидшу ратифікацію Україною угоди про зону вільної торгівлі СНД

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування