Януковичу обіцяють, що його чекає повторення 90-х у Раді

Середа, 25 липня 2012, 13:19

Політолог Віктор Небоженко вважає, що нова Верховна Рада буде новою на 60%, і може увійти в конфлікт з президентом і його адміністрацією.

Таку думку він висловив в рамках інтернет-конференції на порталі ЛІГА.net.

"Я думаю, що ця Верховна Рада на відсотків 60 буде новою за своїм людським матеріалом, але з політологічної точки зору це буде римейк 1996-1999 років. Коли виникне конфлікт між зручним і покірним парламентом і президентом і його адміністрацією", - вважає Небоженко.

"І я вам скажу, що справа не тільки в якості народних депутатів, справа ще в задачах і проблемах, з якими зіткнеться новий склад українського парламенту. Але в цілому діяльність нової Верховної Ради буде сумбурною і мало передбачуваною", - зазначив він.

Що стосується попередньої Верховної Ради, то, за словами політолога, вона вписується в сумний сценарій - тенденцію самоліквідації політичних можливостей українського парламенту.

"І голова Верховної Ради Литвин, і керівники фракцій, і парламентська більшість зробили все, щоб Верховна Рада перетворилася на технічний орган підтримки рішень Кабміну і Адміністрації Президента. За нашим соціологічним дослідженням ми маємо такий парадокс - тільки 4% населення поважають Верховну Раду. Це страшно мало ", - зазначив він.

"Маятник за останні 2 роки хитнувся до жорсткого і погано організованого президентського правління. Президент Янукович як молодий президент (всього 2 роки) не розуміє, що придушуючи парламент він втрачає свободу маневру у внутрішній і зовнішній політиці. Всі знають, що він несе за все відповідальність . І він ще цим не обтяжується. Але так довго не буває ", - вважає Небоженко.

"І, мабуть, новий парламент, незважаючи на свою залежність і лояльність адміністрації президента, постарається повернути собі ряд повноважень", - заявив він.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News