Арештований екс-адміністратор банку "Родовід" оголосив голодування

Четвер, 26 липня 2012, 11:30

Арештований колишній тимчасовий адміністратор банку "Родовід" Сергій Щербина оголосив голодування.

Про це "Українській правді" повідомив його адвокат Олег Поваляєв.

За словами адвоката, Щербина ухвалив таке рішення "у зв’язку з порушенням його конституційних прав обирати та бути обраним".

Як відомо, раніше екс-адміністратор подавав до суду клопотання про звільнення з-під варти у зв’язку з наміром балотуватися за мажоритарним округом до Верховної Ради. За законом, Щербина має особисто подати документи до Центральної виборчої комісії.

Однак суддя Шевченківського райсуду Києва Олена Радчикова не задовольнила дане клопотання.

Як повідомив адвокат Поваляєв, три тижні тому Щербина звернувся до суду з клопотанням про забезпечення його доставки під конвоєм до ЦВК з метою подачі документів.

"Це клопотання могло бути розглянуто судом й поза засіданням. Однак цього зроблено не було", - зазначив він. За словами адвоката, через ігнорування даного клопотання Щербина оголосив голодування.

Також Поваляєв розповів, що судове засідання у справі щодо розкрадань у банку "Родовід" у четвер не відбулося через те, що інший підсудний Володимир Артюх, з дозволу суду, виїхав у відрядження у російське місто Краснодар.

"За нашою інформацією, Артюх знаходиться на полюванні на Камчатці", - додав Поваляєв.

Як відомо, раніше Артюх, який був генпідрядником реконструкції НСК "Олімпійський", визнав себе винним у причетності до розкрадань у "Родоводі".

Щербина був затриманий Службою безпеки України ще навесні 2010 року. Його підозрюють у розтраті банківського майна в особливо великих розмірах. Екс-адміністратору загрожує від 7 до 10 років тюремного ув'язнення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування