В Іллічівському порту вибухнули пестициди

Четвер, 26 липня 2012, 21:03

Вибух контейнера з пестицидами стався на судні Maersk Kinloss в Іллічівському морському торговому порту.

Про це повідомили в Центральній санітарно-епідеміологічній станції на водному транспорті, передають "Українські новини".

Контейнеровоз Maersk Kinloss (прапор - Великобританія, порт приписки Лондон, судновласник - Maersk Line) прибув в порт Іллічівська 15 липня з порту Констанца (Румунія).

У його трюмах перебували 2082 контейнера з різними вантажами (побутова техніка, одяг, автозапчастини, взуття, металопрокат, порожні), у тому числі 3 контейнера з небезпечними вантажами - фосфідом алюмінію, плавиковою кислотою і окислювачем.

При цьому 2 контейнера з фосфідом алюмінію і плавиковою кислотою знаходилися в трюмі серед контейнерів з іншими вантажами, що, як наголошується, свідчило про неправильне первинне завантаження судна в порту відправлення.

При відкритті кришок трюму керівник робіт з вивантаження контейнерів виявив контейнер зі значним ступенем деформації та слідами пожежі.

"За документами, які супроводжували вантаж, в контейнері МSКU 5682423 знаходиться пестицид під торговою назвою "Бомбардир", під хімічним назвою - фосфід алюмінію. Зовнішній вигляд контейнера вказував на факт вибуху всередині нього", - наголошується в повідомленні.

У порту була створена комісія у складі представників Держсанепідслужби, Мінекології, МНС, митної служби, служби прикордонного контролю, порту і контейнерного терміналу.

Одержувач вантажу компанія "Еталон-Аеро" (Київська область) згодом від отримання вантажу через форс-мажорних обставин відмовилася.

Небезпечний вантаж у зв'язку з виділенням токсичного газу було вирішено переупакувати в м'які контейнери, а потім виконати його утилізацію за межами України.

Роботи по перепакуванню аварійного контейнера були здійснені в ніч з 19 на 20 липня.
Станом на 26 липня судно продовжує перебувати на причалі.

Головний державний санітарний лікар водного транспорту виніс постанову про заборону ввезення і реалізації на території Україні фосфіду алюмінію.

Фосфід алюмінію - тверда легкозаймиста речовина, що виділяє при впливі води і вологи отруйні речовини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування