Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За образу українок польським ведучим загрожує в’язниця та штраф на чверть мільйона євро

П'ятниця, 27 липня 2012, 12:37

Варшавська прокуратура ухвалила рішення розпочати офіційне розслідування справи щодо зневажливих висловлювань ведучих польської радіостанції Eska Rock Куби Воєвудського та Міхала Фігурського про українок.

Про це повідомила заступник прокурора районної прокуратури Варшава-Прага Південь, яка займається цією справою, Анна Левандовська, повідомляє "Радіо "Свобода".

За її словами, слідчі кваліфікували цю справу за статтею Кримінального кодексу, яка передбачає покарання до 3 років ув’язнення за "публічну зневагу до групи людей чи окремої людини через її національну, етнічну, расову чи релігійну приналежність чи відсутність релігійних переконань".

Суд також може покарати порушників закону фінансово, призначивши штраф від 25 тисяч до понад 250 тисяч євро.

Польська прокуратура розпочала попереднє розслідування з приводу образливих висловлювань про українок на підставі повідомлень засобів масової інформації наприкінці червня. Воно мало завершитися або закриттям справи, або рішенням про початок офіційного розслідування.

Висловлювання Воєвудського та Фігурського про хатніх робітниць з України спричинили міжнародний скандал, коли український МЗС виступив з вимогою публічних вибачень, польський МЗС назвав їх висловлювання "ідіотичними та хамськими".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування