На Миколаївщині затримали заступника керівника штабу опозиції

Субота, 28 липня 2012, 13:12

Міліція затримала заступника керівника Первомайського виборчого штабу Об’єднаної опозиції "Батьківщина" Людмилу Нікіткіну.

Про це повідомили у прес-службі Об’єднаної опозиції з посиланням на адвокатів, назвавши таке затримання незаконним.

"У п’ятницю ввечері у Первомайську (Миколаївська область) 5 чоловіків у цивільному схопили жінку біля власного під’їзду і намагалися насильно затягти її до автомобілю з одеськими номерами. Вона почала кричати і пручатися, після чого її повалили на землю і почали тягнути по асфальту. Нападники відступили лише після того, як на крики збіглися сусіди", - йдеться у повідомленні.

На місце події прибули адвокати і керівник Первомайського УМВС.

Особи, які назвалися працівниками міліції, відмовилися показати свої службові посвідчення і документи про затримання.

За словами адвокатів, після цього керівник міського УМВС запропонував з’ясувати все у первомайському райвідділі, однак, саму Нікіткіну насправді повезли у Миколаїв.

"У Миколаєві жінку допитували без адвоката до 3-ої години ночі, вчиняючи психологічний тиск і намагаючись вибити якісь свідчення проти опозиції", - повідомили адвокати.

У опозиції наголошують, що таким чином влада тисне на кандидата по 132-му мажоритарному виборчому округу Аркадія Корнацького.

Тиск на Корнацького розпочався одразу після того як стало відомо, що він балотуватися на окрузі від Об’єднаної опозиції "Батьківщина" і має всі шанси перемогти на виборах, зазначають у прес-службі.

В Об’єднаній опозиції вимагають від влади негайно припинити тиск на Корнацького і звільнити з-за грат Нікіткіну.

Крім того, в опозиції закликають омбудсмена Валерію Лутковську звернути свою увагу на беззаконня, яке вчиняють працівники миколаївської міліції.

Також Об’єднана опозиція на Миколаївщині розпочинає акції протесту проти беззаконня і репресій, які здійснює влада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування