Українки стали більше народжувати

Неділя, 29 липня 2012, 10:41

Держстат України зафіксував зростання народжуваності в січні-травні 2012 року в усіх регіонах країни.

"За січень-травень 2012 року в Україні народилося 208,3 тисяч дітей, що на 13,9 тисяч більше ніж за відповідний період минулого року", - вказується в повідомленні Держстату.

За даними статистичного відомства, рівень народжуваності збільшився з 10,3 до 11,0 народжених на 1 тисячу населення.

"Зростання народжуваності було зафіксоване у всіх регіонах країни. У Волинській, Закарпатській, Рівненській областях та Києві рівень народжуваності перевищив рівень смертності", - підкреслюється в повідомленні.

За даними Держстату, число померлих зменшилося на 2,7 тисячі осіб, або з 15, 5 до 15,3 померлих на 1 тисячу населення.

"Зниження рівня смертності населення зареєстровано в 14 регіонах. Найбільше скоротилася смертність в Автономній Республіці Крим, Запорізькій області та Севастополі. Зменшилася смертність дітей до 1 року (з 8,8 до 8,7 померлих на 1 тисячу народжених живими)", - наголошується в повідомленні.

При цьому, за даними Держстату, протягом січня-травня-2012 зафіксований міграційний приріст населення України, що склав 14,1 тисяч осіб (у січні-травні 2011 року - 7,0 тисяч осіб).

Зросла чисельність населення в містах Києві та Севастополі, Закарпатській, Волинській, Київській та Рівненській областях. "Абсолютний приріст населення в Київській області та місті Севастополь за останні роки спостерігається вперше", - підкреслює Держстат.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...