Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Донецьку вимагали позбавити громадянства авторів "языка"

Середа, 4 липня 2012, 21:20

У Донецьку учасники мітингу на захист української мови виступили з вимогою позбавити громадянства депутатів Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова.

У акції прийняли участь понад 100 осіб під національними прапорами України та партійними стягами.

У своїй резолюції учасники мітингу також вимагають від народних депутатів, "які ідентифікують себе, як опозиція, негайно опротестувати" прийнятий закон про мови; від Володимира Литвина - "не підписувати і не подавати на підпис президенту" даний закон, від Януковича - "заветувати ганебний закон, який знищує українську державність".

Мітинг на захист української мови відбувся також і в Дніпропетровську.

"Щодня на площі біля Дніпропетровського академічного театру опери та балету триватимуть мітинги на захист української мови як єдиної державної і проти ганебного використання комуно-регіональною владою мовного питання для провокування штучного розколу українського суспільства", - розповів журналістам керівник Дніпропетровської облорганізації партії "Наша України" Віктор Гноєвий.

Він також зазначив, що співробітники управління внутрішньої політики Дніпропетровського міськвиконкому відмовилися прийняти у представників "Нашої України" заяву-повідомлення про безстрокову акцію протесту.

"Факт відмови зафіксовано на відео. Відповідний документ передано меру Куліченку І.І. поштою рекомендованим листом", - додав Гноєвий.

На Соборній площі Черкас опозиційні партії та громадські організації розгорнули наметове містечко, де мають намір проводити безстрокову акцію проти мовного закону.

"Ми розбиватимемо наметове містечко та проводитимемо безстрокову акцію протесту", - сказав на мітингу лідер об'єднаної опозиції Черкаській області Леонід Даценко.

Прес-секретар обласної організації ВО "Батьківщина" Тетяна Воронцова запевнила, що до вечора на площу привезуть намети.

"Ми вимагаємо у президента не підписувати закон і попереджаємо, що будемо захищати свою мову всіма можливими засобами", - йдеться в листівках, які розповсюджували серед жителів Черкас під час мітингу.

Безстрокова акція представників об'єднаної опозиції проти закону "Про основи державної мовної політики" почалася також у Харкові на площі Свободи навпроти будівлі Харківської облдержадміністрації. У середу на акцію пришли близько 50 осіб.

Як відомо, акції на захист української мови прийшли також у Львові, Івано-Франківську, Полтаві та Одесі.

УНІАН, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...