Синоптики обіцяють, що в Україні не буде стихії, як у Краснодарському краї

Понеділок, 9 липня 2012, 12:44

Гідрометцентр виключає можливість поширення на Україну циклона, який став причиною повені в Краснодарському краї Росії.

Про це на брифінгу заявив директор Гідрометцентру Микола Кульбіда, повідомляють Українські новини.

"Той синоптичний процес, який обумовив випадання за кілька днів величезної кількості опадів - 300 і більше мм, - він є стаціонарним, саме цим викликане така величезна кількість опадів. Тобто він уже кілька днів фактично стоїть над Північним Кавказом. Це висотний циклон, атмосферний вихор, що й обумовлює формування таких потужних дощових хмар і випадання дуже сильних зливових дощів. Поширення на нашу територію саме цього конкретного процесу ми не очікуємо", - сказав він.

Директор Гідрометцентру виключив будь-яку можливість поширення зазначеного циклона навіть на південно-східні області України й Крим, які ближче всього перебувають до постраждалих російських регіонів.

Кульбіда додав, що найближчими днями в Україні очікуються опади, однак вони поширяться на всій території країни із заходу.

За його словами, найближчими днями спека в Україні піде на спад.

"Якщо оцінювати подальший розвиток температури в Україні, то спеку з температурою 30-35 градусів протримається в період з 9 по 10 липня, тобто в найближчі 2 дні. Потім, починаючи із західних областей 11 липня, а 12 липня і на півночі України, варто очікувати зниження температурного режиму - з максимальною температурою до 23-28 градусів. 13 липня це зниження охопить центральну частину України, а високі температури 30-35 градусів залишаться на сході та півдні України", - сказав він.

За словами Кульбіди, вже з 14 липня варто очікувати ослаблення температурного режиму до позначок 23-28 градусів у південних і східних регіонах.

Разом з цим протягом 15-20 липня на території в Україні буде зберігатися помірний температурний режим в окремі дні із грозами.

Зокрема, директор Гідрометцентру зазначив, що в західних областях опади вже почалися і до кінця сьогоднішнього дня вони поширяться на Житомирську і Хмельницьку області.

Надалі, 10-12 липня опади поширяться на всю територію України, крім східних і південних областей, а вже 13 липня зона опадів пошириться на східні та частково на південні регіони, а в західних і північних областях опади припиняться.

14-15 липня на всій території буде переважно без опадів, а 15 липня - на півночі й 16 липня в Закарпатті пройдуть короткочасні дощі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News