У ДАІ сказали, що їх співробітників знімати на відео можна, але є одне "але"

Середа, 1 серпня 2012, 18:41

Фіксувати на фото і відео співробітника ДАІ під час виконання обов'язків можна, але, при цьому, він, як людина, має право вимагати припинити зйомку.

Про це наголошує заступник начальника управління ДАІ Володимир Резніков, пише "Інтерфакс-Україна".

"Якщо запитують, чи може знімати журналіст або якась інша особа співробітника ДАІ, я кажу: Може. Будь ласка, знімайте. Я не заперечую", - сказав він у середу

"Але коли така зйомка має виключно провокаційний характер, а, тим більше, проводиться з метою уникнення певної відповідальності, чиниться тиск на співробітника міліції, то така зйомка, на мою думку, переходить усі рамки розумного", - додав Резніков.

При цьому, він пояснив, що у цього питання є два аспекти.

Заборони на проведення такої зйомки немає, проте варто враховувати той факт, що співробітник ДАІ має такі ж права, як і будь-яка інша людина, і має право вимагати припинити ведення такої зйомки.

"Це професія співробітника ДАІ - стояти з жезлом. Він виконує владні повноваження. Але при цьому він є і фізичною особою, яка нарівні з іншими громадянами, користується захистом своїх прав, передбачених конституцією", - зазначив Резніков.

Він наголосив, що даішник має право, якщо він не хоче, щоб його знімали на фото або відео, вимагати припинити зйомку.

Як відомо, раніше Резніков офіційно заявив, що всі громадяни які знімають роботу інспекторів ДАІ, можуть бути покарані у вигляді 15 діб адміністративного арешту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування