Завдяки "покращенню" Януковича Донецьк став найбагатшим містом

П'ятниця, 10 серпня 2012, 11:08

Донецьк вперше отримав титул найбагатшого міста України.

Про це повідомляє Фокус.

Столиця Донбасу не стала першою за жодним критерієм, але вона випередила Київ за загальною сумою балів, оскільки жоден з економічних факторів у місті "не провисає".

Чисельність населення в найбагатшому місті України втричі менша, аніж у Києві, на кожного мешканця тут припадає більше готелів, ресторанів,відділень банків. В столиці Донбасу низький рівень безробіття , а кожен рік фіксується збільшення кількості підприємців.

У столиці України, яка посіла друге місце, найбільші витрати у перерахунку на одного мешканця – 5720 гривень. Для порівняння в Одесі міський бюджет витрачає лише 2708 гривень на мешканця в рік.

Київ лідирує за абсолютною кількістю створених робочих міст. У цьому аспекті добре справи йдуть також у Харкова, Донецька та Дніпропетровська. Найнижчим рівнем безробіття може похвалитися Комсомольск. У той час як найбільше безробітних виявилось в Переяславі-Хмельницькому, Ладижині і Севастополі.

Третє місце у рейтингу посів Харків, четверте – Херсон і замкнув Топ-5 Львів.

Традиційно найвищою середньою заробітною платою можуть похвалитися міста-супутники атомних електростанцій – Енергодар (6171 грн), Кузнєцовськ (6060 грн), Южноукраїнськ (5877 грн) та Нетішин (5665 грн). Але високих зарплат не було достатньо для цих міст, аби потрапити у Топ-20 рейтингу.

А от Трускавець з середньою зарплатою близько 1600 гривень опинився на 18 рядку рейтингу, проте місто отримало максимальний бал за кількістю банківських відділень, готелів та торговельно-розважальних центрів на душу населення.

Місто Буча не потрапило в двадцятку, однак тут на одного мешканця припадає майже 105 квадратних метрів. Лідером за площею новобудов став Вишгород, але цього також виявилось недостатньо, щоб потрапити в рейтинг.

При розрахунку рейтингу до уваги бралися такі фактори як - рівень забезпеченості економічно активного населення, середня заробітна плата, витрати міського бюджету на одного мешканця, рівень зайнятості і безробіття, рівень ділової активності, розвиток торговельно-розважальної інфраструктури, житловий фонд міста, враховуючи житло, побудоване за останній рік.

Топ-20 найбагатших міст України:

1.Донецьк
2. Київ
3.Харків
4. Херсон
5. Львів
6. Дніпропетровськ
7. Одеса
8. Ялта
9. Запоріжжя
10.Кременчук
11. Хмельницький
12. Севастополь
13. Тернопіль
14. Сімферополь
15. Суми
16. Івано-Франківськ
17. Чернівці
18. Трускавець
19. Ужгород
20. Славутич

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування