Одеські судді заявили, що губернатор на них тисне

П'ятниця, 10 серпня 2012, 19:18

Судді Одеської області заявляють, що керівництво Одеської облдержадміністрації чинить тиск на них, а також здійснює спроби втручання в їх роботу.

Про це йдеться в поширеній у п'ятницю спільній заяві суддів області, передають "Українські новини".

Документ підписали глава Апеляційного суду Одеської області Анатолій Луняченко, судді Григорій Колесников та Олександр Попов, а також інші члени президії спільного засідання ради голів районних та міських судів області та збори суддів Апеляційного суду області за участю суддів райсудів.

У ньому наголошується, що судді здивовані звинуваченнями, що прозвучали на їх адресу з боку керівництва обладміністрації на обласній конференції Партії регіонів.

"Звернення прийняте у відповідь на звинувачення у сваволі з боку суддів, в суддівській корупції, в тому, що одеські судді масово випускають на свободу "мажорів", бандитів, корупціонерів, наркодилерів", - наголошується в документі.

Автори звернення також зазначають, що вказаною заявою керівництва обладміністрації передували факти неодноразових втручань у хід розгляду цивільних і кримінальних справ з боку представників органів виконавчої влади.

"Такі втручання і тиск на суддів придбали форму відвертої грубості й невігластва, чому є численні приклади", - говориться в зверненні суддів.

Його автори додали, що аналіз судової статистики говорить про досить якісний розгляд кримінальних і цивільних справ судами Одеської області серед інших судів України.

Раніше губернатор області, голова Одеської облорганізації Партії регіонів Едуард Матвійчук заявив, що останнім часом в Одеській області взяли системний характер випадки, коли за рішенням судів отримують свободу "мажори", хабарники, бандити, корупціонери і наркодилери.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування