Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат "молдавського шпигуна" запевняє, що справа - провокація СБУ

П'ятниця, 10 серпня 2012, 20:11

Обвинуваченого у шпигунстві громадянина Молдови Семена Нікуліна підставили.

Про це заявив адвокат обвинувачуваного в шпигунстві Іван Устенко в інтерв'ю "Комерсант-Молдова".

Як відомо, 13 квітня в Одесі був заарештований Службою безпеки України і звинувачений в шпигунстві громадянин Молдови Нікулін.

Адвокат заявив, що "вся ця історія почалася не з 13 квітня, а набагато раніше".

"Справа в тому, що Семен потрапив в зону дії інтересів СБУ і виявився для них ласим шматочком. Семена протягом двох останніх років обробляв один з його друзів - діючий військовослужбовець української армії", - уточнив Устенко.

"Можу тільки сказати, що прізвище його починається на букву "П". Так от, вони давно знайомі з Семеном. Разом навчалися в Одеському інституті сухопутних військ, товаришували, відпочивали разом з сім'ями в Затоці. Цей "П" багато разів приїжджав до Молдови і зупинявся у Нікуліна будинку", - розповів він.

Адвокат також зазначив, що саме ця людина "стала пропонувати моєму підзахисному зайнятися чимось більш істотним в плані заробітку, і врешті-решт підвів все до того, щоб продати якусь цінну інформацію, яку він, тобто "П", може добути, оскільки у нього до неї є доступ".

Устенко додав, що "Нікулін відмовлявся".

"Десь за місяць до арешту мого підзахисного громадянин "П" звернувся в СБУ із заявою про те, що Нікулін нібито намагається отримати секретну документацію. Після цього почалася вже посилена розробка Семена, яка і закінчилася його затримання 13 квітня", - зазначив адвокат.

"На записах, зроблених в момент затримання, видно, що Семен не мав намірів отримувати будь секретні документи. Більш того, комп'ютерна експертиза встановила, що на вилученому у Нікуліна ноутбуці не було ніякої секретної інформації. Вона не завантажувалась і не передавалася за допомогою інтернету . У момент затримання у нього не було ніяких друкованих документів, які могли містити секрети", - повідомив він.

"Ми вважаємо, що вся ця історія - це провокація з боку СБУ", - заявив Устенко.

"Нікулін протягом усього часу, що триває слідство, дає одні й ті ж свідчення. А ось товариш "П" був допитаний сімнадцять разів, і кожного разу його свідчення розходилися з попередніми", - уточнив він.

"Більше того, є запис, що підтверджує, що "П" говорить Нікуліну про те, що у нього є цінні секретні документи, а Семен відповідає, що йому вони не потрібні. При цьому Нікулін радить своєму приятелеві не грати в ці ігри. Попереджає про те, що "П" можуть за це затримати", - розповів адвокат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування