Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Грузії спростовують, що використовували "українських найманців"

Субота, 11 серпня 2012, 10:33

В Радбезі Грузії спростовують інформацію про використання українських найманців для того, щоб зганьбити російських солдатів у російсько-грузинській війні 2008 року.

Про це розповів заступник секретаря Ради безпеки Грузії Леван Дучідзе в коментарі ZN.UA.

"З одного боку, ця заява несерйозна, і важко на неї відповідати серйозно. З іншого, нічого дивного в ній немає, оскільки російській стороні доводиться шукати вигадані аргументи і факти, щоб, як і за часів радянської пропаганди, довести всьому світові, ніби жертва сама ж у всьому і винна ", - заявив він.

Він нагадав, що ще на початку 90-тих років "в Абхазії російські збройні сили бомбили грузинські села, важко було довести це всьому світу". Тоді знайшли російський літак, і це можна було вважати доказом.

Але тоді міністр оброни Росії Грачов заявив, що нападки здійснює грузинська сторона.

"Ми почули, що, мовляв, так, літак знайшли, але насправді це грузинський літак, це грузини його перефарбували в російські кольори, щоб ввести весь світ в оману і підірвати авторитет російських збройних сил", - згадав Дучідзе.

"Зараз же проблема у них була складніша: адже не скажеш, що це грузини перефарбувалися, щоб виглядати як російські солдати. Ось вони і придумали, що це були "українські найманці", які звідкись там взялися, а потім незрозуміло куди поділися на своїх танках і вкрадених унітазах ", - сказав він.

"Загалом, перестаралися", - резюмував він.

Відповідаючи на питання про те, чи реальна загроза росіян звернутися до Міжнародного кримінального суду, він сказав:

"Вони що, будуть Міжнародному суду доводити, що грузини найняли українських найманців, щоб ті грабували і переслідували грузинських же мирних громадян? Ну, це абсолютно несерйозно ", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування