Офіційний сайт харківської влади активно піарить провладних кандидатів

Неділя, 12 серпня 2012, 17:10

Офіційний сайт Харківської міської ради, міського голови, виконавчого комітету майже щодня звітує про результати благоустрою міста, постійно згадуючи при цьому прізвища кандидатів у народні депутати від Партії регіонів.

Це дає підстави говорити про порушення демократичної процедури виборчого процесу шляхом зловживання адміністративним ресурсом, повідомляє громадянська мережа "Опора".

Як зазначають в організації, матеріали, присвячені реконструкціям та відновленням на території Харкова, досить однотипні: кожен містить заяву офіційної особи з міської чи обласної ради про проведення робіт, суму, яку заплановано містом витратити на ці заходи і коментарі кандидата-мажоритарника.

 Часто до новини додано фоторепортаж чи відео

"На них – стенди з інформацією про проведення робіт "під патронатом міського голови Геннадія Кернеса і народного депутата Валерія Писаренка" (або Ірини Бережної), фото робітників у футболках "Разом переможемо" з одного боку та ім’ям кандидата-мажоритарника у цьому окрузі з іншого, пряма мова кандидата в народні депутати "з місця подій", - сказано у повідомленні організації.

При цьому, одну й ту саму новину, часто щось додавши чи змінивши, публікують не один раз.

Так, на сайті харківської влади фігурують прізвища регіоналів – Ірини Бережної, Валерія Писаренка, Анатолія Денисенка.

"Жодного повідомлення, яке б містило імена кандидатів у народні депутати по мажоритарних округах від об’єднаної опозиції "За Батьківщину" чи Комуністичної партії України немає", - відзначили в організації.

Як відомо, пункт 6 закону "Про вибори народних депутатів України" наголошує на тому, що виборчий процес здійснюється на засадах неупередженості органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Стаття 66 "Форми і засоби передвиборної агітації" пункт 4 зазначеного закону відзначає, що фінансова підтримка заходів партією чи кандидатом в депутати може бути здійснена лише за рахунок коштів виборчого фонду відповідної партії (блоку).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News