Ющенко: санкції США заженуть нас в азійський простір

Вівторок, 14 серпня 2012, 20:07

Екс-президент Віктор Ющенко проти пропозицій, які лунають у США, щоби запровадити санкції проти чільних урядовців України.

Про це він заявив в ефірі "Радіо "Свобода", коментуючи можливість санкцій з боку Конгресу США.

"Якщо сьогодні йти дорогою ізоляції України, не треба бути великим провидцем, щоб сказати, що ми через рік будемо тотально в азійському просторі. Для мене це є найгірша новина. Бо я переконаний, що тоді ми втрачаємо національний пріоритет і перспективу на найближчі десятки років", - заявив він.

Ющенко також висловив переконання, що Хартія про стратегічне партнерство між Україною і США сьогодні "не наповнена".

За його словами, нині лунають різноманітні дипломатичні заяви, мета яких - "пустити наші відносини в політичну паузу", але він їх не вітає.

"Це не через те, що я не бачу хвороби внутрішні, які є в Україні. Я їх бачу, але між боями двох угруповань (так Ющенко називає Партію регіонів і "Батьківщину") пам’ятайте, що в нас є 46 мільйонів людей", - зазначив Ющенко.

"І якщо сьогодні ви приймаєте концепцію замороження, чи мораторію, чи якоїсь політичної паузи у відносинах із Євросоюзом, США, - пам’ятайте: у політиці пауз немає. У цей час працює абсолютно зворотний до українського інтересу процес - це наше інтегрування до азійського простру, до вчорашнього дня", - наголосив Ющенко.

"Щоб у вас не склалася думка така, що, знаєте, та можна взагалі сидіти на двох кріслах, можна працювати в одному торговельному економічному просторі, можна і в другому працювати паралельно, чи можна бути членом одного союзу і можна бути членом азійського союзу. Так не буває!", - уточнив він

"Це мова йде про розворот на 180 градусів політичного курсу країни, який не відповідає економічним і політичним і безпековим інтересам країни", - сказав Ющенко.

Як відомо, минулого місяця у США конгресмен-республіканець Крістофер Сміт подав до Конгресу проект резолюції щодо заохочення прав людини та демократії в Україні, який передбачає закликати владу США накласти заборону на видачу віз українським офіційним особам, які беруть участь у переслідуванні опозиції та інших серйозних порушеннях прав людини й антидемократичних діях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News