Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко клянеться, що держзамовлення у вузах буде не менше 51%

Середа, 15 серпня 2012, 11:57

Кількість фахівців, які навчаються за держзамовленням, буде, як і раніше, становити не менше 51% від загальної кількості студентів.

Про це заявив Сергій Тігіпко, коментуючи проект закону № 10720, згідно якого на законодавчому рівні можуть відмінити кількісні гарантії держзамовлення на вищу освіту, повідомили в його прес-службі.

Проект закону, зокрема, передбачає формування середньострокового прогнозу потреби у фахівцях різних спеціальностей і складанні на його базі держзамовлення.

Віце-прем’єр зазначив, що запровадження середньострокового прогнозу не передбачає скорочення обсягів підготовки фахівців та робітничих кадрів за державним замовленням.

За словами урядовця, кількість фахівців, які навчаються за держзамовленням, буде, як і раніше, становити не менше 51% від загальної кількості студентів.

Відтак законопроектом не передбачається жодних скорочень кількісних гарантій держзамовлення, які містяться в чинному законі "Про вищу освіту".

"...Кошти платників податків треба витрачати на підготовку потрібних для економіки та суспільства спеціалістів. Останніми роками наші ВНЗ випустили велику армію юристів та економістів, яким тепер важко знайти роботу", - зазначив Сергій Тігіпко.

Як відомо, згідно законопроекту №10720 Мінекономіки хоче на законодавчому рівні відмінити чисельні гарантії держзамовлення на вищу освіту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...