Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захист Тимошенко вимагає скасувати вирок по "газовій справі"

Четвер, 16 серпня 2012, 13:40

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Олександр Плахотнюк вимагає скасувати вирок Печерського суду, ухвалу Апеляційного суду Києва та закрити справу через відсутність складу злочину.

Про це він заявив під час свого виступу щодо касації, яка розглядається Вищим спецсудом 16 серпня, повідомляє сайт "Батьківщини".

Плахотнюк наголосив, що під час розгляду так званої "газової справи", були порушені процесуальні дії, зокрема право на захист. При проведенні засідань кожного дня з ранку до ночі, захист фізично був позбавлений права спілкуватися із своєю підзахисною.

"Жодного клопотання захисту не було задоволено. Більше 30-ти свідків, на котрих наполягав захист, жоден з них не був викликаний. При тому, що більше 40-ка свідків обвинувачення, було заслухано. Ці свідки не мають жодного відношення до тих подій січня 2009 року", - наголосив захисник.

Плахотнюк також повідомив, що при розгляді справи суд проігнорував долучення до справи доказів захисту, які виправдовують Тимошенко.

"Захист стверджує, що ознаки складу злочину відсутні. А це говорить про відсутність складу злочину. Ми говоримо про те, що в діях Юлії Тимошенко відсутні ознаки будь яких протиправних дій при "підписанні" цих контрактів", - сказав захисник.

Він нагадав, що Юлію Тимошенко обвинувачують у підписанні так званих директив та нагадав, що у матеріалах справи відсутні оригінал цього документу з оригінальним підписом екс-прем’єра.

"Захист надав касаційній інстанції висновки експертизи в яких зазначено, що на даному документі стоїть факсимільний відбиток", - підкреслив Плахотнюк.

Захисник також зазначив, що всі звинувачення на її адресу є абсурдними, оскільки всі дії Тимошенко вчиняла в межах своїх повноважень, не порушуючи жодного пункту жодної статті діючого законодавства.

"Тому захист просить скасувати всі судові рішення. Тобто, вирок Печерського суду і ухвалу Апеляційного суду Києва і закрити відносно Юлії Тимошенко кримінальну справу у зв’язку з відсутністю в її діях складу злочину. Тобто по пункту 2 статті 6 КПК", - повідомив Плахотнюк.

Водночас, як повідомляє ВВС, станом на 13.00 головуючий на судовому засіданні Станіслав Міщенко оголосив висновки судово-медичної експертизи, яка була проведена на вимогу Київського райсуду міста Харкова у червні.

Згідно з цим документом, перешкод для участі прем’єра у заходах за межами лікарні немає, сказав суддя Міщенко.

Він також процитував інші висновки експертизи: виявлені хвороби є хронічними, нетяжкими і такими, що не загрожують життю; загальний стан здоров'я – стабільно-задовільний; прояви захворювань дають підстави вважати, що вони дозволяють Юлії Тимошенко сприймати та аналізувати інформацію, а також брати участь у заходах за межами лікувального закладу.

Згодом головуючий оголосив обідню перерву на обід у засіданні до 14.00.

Після перерви плануються виступи двох інших захисників Тимошенко – Миколи Сірого та Сергія Власенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування