Власенко сподівається, що у вівторок Тимошенко відкриють шлях до Європи

Четвер, 16 серпня 2012, 18:50

Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ винесе рішення за касаційною скаргою в газовій справі Юлії Тимошенко 21 серпня.

Таке припущення висловив захисник Тимошенко Сергій Власенко, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"У нас залишилася одна проста процедура - це виступ прокурора з поясненнями безпосередньо за вироком, оскільки сьогодні прокурори встигли виступити з поясненнями тільки за окремими постановами. І все, після цього судді мають піти у дорадчу кімнату для винесення свого рішення", - зазначив Власенко.

"Тому ми дуже сподіваємося, що 21 числа буде рішення Вищого спеціалізованого суду у справі Тимошенко, що повністю відкриває для нас дорогу в Європейський суд", - уточнив він.

Як відомо, суд над Тимошенко у справі про перевищення влади і службових повноважень при укладенні газових контрактів з Росією в 2009 році розпочався 24 червня 2011-го. Трохи більше, ніж через місяць - 5 серпня - прямо в залі суду Тимошенко була арештована.

Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про арешт через те, що, на думку судді Родіона Кірєєва, екс-прем'єр "перешкоджала допиту свідків". Це сталося після того, як під час допиту прем'єра Миколи Азарова Тимошенко задала чиновнику безліч питань про його зв'язки з "РосУкрЕнерго".

11 жовтня суд визнав Тимошенко винною і засудив до 7 років позбавлення волі.

Також суддя Кірєєв зобов'язав її відшкодувати завдані збитки НАК "Нафтогаз Україна" в розмірі 1 мільярд 516 мільйонів гривень.

Після оголошення вироку захист Тимошенко подала апеляцію, проте Апеляційний суд Києва 23 грудня ухвалив рішення відмовити в задоволенні апеляційної скарги. Таким чином, вирок набрав чинності.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News