Тимошенко попросила Євросоюз "взятися" за Януковича

П'ятниця, 17 серпня 2012, 13:30

Лідер об'єднаної опозиції Юлія Тимошенко звернулася до відповідних правоохоронних органів різних країн Європейського Союзу із заявами щодо розслідування корупційних оборудок керівництва України.

Про це під час інтернет-конференції на порталі "ЛігаБізнесінформ" 17 серпня заявив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко

Він додав, що мова йде про так звану приватизацію оточенням Януковича Укртелекому, вишки Бойка, масштабну корупцію під час будівництва об'єктів Євро-2012, а також про незаконну приватизацію Межигір'я.

"Сподіваюсь, що під час розслідування цих корупційних дій (гроші від яких опинилися в Європі) правоохоронні органи європейських країн порушать необхідні кримінальні справи, а також почнуть арештовувати європейські активи родини Януковича", - додав Власенко.

Відповідаючи на питання, які санкції можуть бути до української влади з боку США, Власенко нагадав, що у Конгресі і в Сенаті США знаходиться низка проектів резолюцій, які передбачають різноманітні санкції до української влади "за брутальне порушення основ демократії в Україні".

"Зокрема, мова йде про створення списку за аналогією так званого "списку Магнітського", а також про заморожування активів родини Януковича в Сполучених Штатах. Я дуже сподіваюся, що така резолюція буде прийнята найближчим часом", - підсумував він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування