Pussy Riot визнали винними і посадили на 2 роки

П'ятниця, 17 серпня 2012, 16:53

В Росії учасниць групи Pussy Riot визнали винними і засудив до 2 років позбавлення волі у виправній колонії загального режиму.

Таке рішення винесла суддя Хамовницького суду Москви Марина Сирова.

Термін ув'язнення починається з моменту затримання.

Суд встановив, що дівчата скоїли злочин "за мотивами релігійної ненависті".

"Мотив релігійної ненависті в діях підсудних суд убачає в наступному: підсудні позиціонують себе прихильниками фемінізму, тобто руху за рівноправність жінок із чоловіками", - заявила суддя.

 
Скріншот з відеотрансляції

Згідно з даними судово-медичної експертизи, яку зачитала суддя під час виголошення вироку, Надія Толоконникова, Марія Альохіна і Катерина Самуцевич мають "змішаний розлад особистості… відстоювання власної точки зору".

Так щодо Толоконниковою судмедексперти вказали, що в неї "є змішаний розлад особистості у вигляді активної життєвої позиції, прагнення до самореалізації", вона впевнена в собі й має схильність категорично висловлювати свою думку.

У Самуцевич "змішаний розлад особистості" виражається в завзятості й категоричному відстоюванні своєї думки. Лікарі вказали, що в підсудної "невисока емоційна чутливість", а також "схильність до опозиційних форм поведінки".

Альохіну медики зарахували до "імпульсивного типу, із завищеним рівнем самооцінки, піддану протестним реакціям і суіцидальному шантажу".

Суддя читала вирок понад 3 години.

Станом на 14:54 суддя зачитувала свідчення різних потерпілих, які слово в слово повторюються. Всі вони скаржаться на нанесення їм моральної шкоди діями дівчат.

Крім того, всі потерпілі вказували, що побачили політичні заклики лише у відео в інтернеті, а не в храмі.

Водночас, перед будівлею суду, зібралися прихильники групи. У деяких з них одягнені балаклави, які вже стали символом групи.

Поліція почала хаотичне затримання прихильників панк-групи. Також повідомляється про затримання Гаррі Каспарова та Сергія Удальцова, які також прийшли підтримати дівчат.

Як відомо, панк-група "Pussy Riot" організовувала свої виступи у форматі несанкціонованих акцій в не призначених для цього місцях. "Майданчиком" для виступу ставали станції московського метро, ​​дахи тролейбусів, слідчий ізолятор поліції, Червона площа і храм Христа Спасителя.

За останню акцію, проведену 21 лютого і названу "панк-молебень", "Богородиця, Путіна прожени!" у храмі Хреста Спасителя дівчата були заарештовані.

На лаві підсудних опинились 22-річна Надія Толоконникова, 24-річна Марія Альохіна і 30-річна Катерина Самуцевич.

Їх звинуватили у хуліганстві. Прокурори вимагають для них трьох років ув'язнення

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування