Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дружина Осмаєва просить не видавати її чоловіка Путіну

П'ятниця, 17 серпня 2012, 22:30

Дружина Адама Осмаєва, який звинувачується в підготовці замаху на Володимира Путіна, звернулася до президента Віктора Януковича з проханням не видавати її чоловіка владі Росії.

Про це громадянка України Аміна Окуєва заявила в п’ятницю, передає УНІАН.

Одеський правозахисник Валерій Кочетов, який скликав разом з Окуєвою прес-конференцію, також зазначив, що понад десять громадян Росії, затриманих у минулі роки за підозрою в підготовці замаху на Путіна, "безслідно зникли".

Кочетов звернув увагу на те, що "до затриманого Осмаєва, згідно з його скаргами, застосовували силові методи впливу з метою вибити зізнання в підготовці теракту проти Путіна. Більш того, допущені органами слідства до проведення допитів співробітники ФСБ РФ погрожували йому розправою після прибуття в Росію".

Одеський правозахисник оголосив лист ув'язненого, в якому Осмаєв стверджує, що перед допитами в СІЗО йому "робили уколи невідомого походження".

За словами Кочетова, всупереч вимогам українського законодавства та міжнародних актів з прав людини, "колегія суддів Апеляційного суду Одеської області розглядала спрямовані суду скарги Осмаева за відсутності як самого підслідного, так і його захисників, а з текстом рішення суду про його екстрадицію ми так і не змогли ознайомитися".

Як відомо, 14 серпня Апеляційний суд Одеської області виніс постанову про видачу правоохоронним органам Росії Осмаєва, якого затримали в Одесі і підозрюють у замаху на Путіна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...