МЗС зацікавилося штрафами українських дипломатів у Швеції

Субота, 18 серпня 2012, 21:55

Посольство України в Швеції спільно з МЗС Швеції перевіряють достовірність інформації про кількість штрафів, виписаних іноземним дипломатам, в тому числі українським.

Як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров у суботу ввечері, міністерство не заперечує, що протягом декількох років було кілька випадків порушення правил паркування українськими дипломатами.

За його словами, вони "були викликані особливостями роботи дипломатів і виконанням ними професійних обов'язків".

"Подібна ситуація існує і в Україні, коли іноземними дипломатами порушуються правила дорожнього руху. У цих питаннях ми виходимо з норм міжнародного права і з розумінням ставимося до подібних ситуацій", - підкреслив Дікусаров.

За інформацією прес-секретаря МЗС, на сьогодні не було офіційних звернень від МЗС Швеції в посольство України в Стокгольмі, щодо кількості штрафів.

Крім того, посольству України в Швеції доручено після з'ясування інформації, наведеної в шведській пресі, спільно з МЗС невідкладно вирішити це питання.

Як повідомлялося, шведська газета Svenska Dagbladet написала про те, що у Стокгольмі в дипломатів різних країн за півроку назбиралося близько 600 паркувальних штрафів, які вони відмовляються оплатити. Найбільше порушень у співробітників посольств Росії, Китаю та України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування