Луценка не відправлять у колонію до 1 вересня

Середа, 22 серпня 2012, 12:15

Державна пенітенціарна служба виключає етапування колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з Лук'янівського СІЗО (Київ) в колонію до 1 вересня.

Про це Українським Новинам повідомив помічник голови Пенітенціарної служби Ігор Андрушко.

"17 серпня Печерським районним судом Києва було винесено вирок. За процедурою витримується 15-денний термін для можливої ​​подачі апеляції. Є ймовірність, що буде готуватися апеляція, тому до 30-31 серпня жодних рухів точно не буде, а далі будемо діяти за обставинами, чи буде апеляція, яке буде рішення суду ", - сказав він.

За словами Андрушка, не виключено, що в разі подачі апеляції Луценко може залишитися в Лук'янівському СІЗО до того часу, поки вона не буде розглянута судом.

Помічник голови Пенітенціарної служби зазначив, що це дозволить уникнути необхідності тривалого транспортування Луценко на засідання апеляційного суду.

17 серпня Печерський районний суд Києва засудив Луценка до 2 років обмеження волі за службову недбалість, допущену при продовженні терміну стеження в рамках розслідування кримінальної справи за фактом отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка.

При цьому суд призначив покарання за сукупністю злочинів, згідно з яким більш м'яке покарання у вигляді 2 років обмеження волі поглинається більш суворим покаранням за попереднім вироком Луценка за перевищення службових повноважень у вигляді 4 років позбавлення волі.

Таким чином, остаточне покарання екс-міністру не змінилося - він засуджений до 4 років позбавлення волі.

Після цього державне обвинувачення заявило, що Луценко найближчим часом буде етапований в колонію.

За даними захисту Луценко, екс-міністр швидше за все буде відправлений відбувати покарання в Менську колонію (Чернігівська область).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування