Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Податкова буде контролювати, чи не платять агітаторам "у конвертах"

Середа, 22 серпня 2012, 13:33

Державна податкова служба закликає партії належним чином оформити трудові стосунки з тимчасовими працівниками – агітаторами та персоналом виборчих штабів.

Про це повідомляє прес-служба ДПС України.

"Згідно оперативних даних, у діяльності політичних організацій під час виборчої кампанії є розповсюдженою практика наймання робітників без офіційного працевлаштування та виплата заробітної плати "в конвертах", що є порушенням податкового та трудового законодавства", - зазначає Податкова.

"Крім того, це підвищує небезпеку того, що працівники можуть залишитися без обіцяних грошей по завершенню виборів", - наголошує відомство.

Тому ДПСУ рекомендує всім потенційним або діючим агітаторам, координаторам, спостерігачам, іншим фахівцям "вимагати від осередків політичних партій та штабів кандидатів у народні депутати підписання цивільно-правового договору чи трудової угоди".

Такий документ, наголошує Податкова, має гарантувати працівникам їхні права, в тому числі на повну своєчасну оплати праці та інші передбачені законом преференції.

"Зі свого боку, податкова служба має намір в межах своєї роботи з детінізації ринку праці контролювати дотримання податкового законодавства у структурах, що займаються організацією та проведенням передвиборчої кампанії", - заявляє ДПС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування