Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Магера заявив, що його хочуть вижити

Четвер, 23 серпня 2012, 14:15

Заступник глави ЦВК Андрій Магера вважає спрямованим особисто проти нього визнання неправомірною реєстрації кандидата в депутати Володимира Сацюка.

Про це він заявив у перерві засідання Вищого адміністративного суду, який розглядає апеляцію на рішення Київського апеляційного адмінсуду, що визнав незаконною реєстрацію Сацюка.

"Я вважаю, що є поставлене завдання визнати мої дії неправомірними", - сказав Магера.

Він також повідомив, що на четвер о 10:00 було призначено одночасно два засідання, де він є фігурантом.

"Інша справа слухається тим таки Київським апеляційним судом з таких же надуманих обставин", - заявив Магера.

Слід зазначити, що на засідання суду не з'явився ні Сацюк, ні позивач Ганна Федоренко. При цьому представники Сацюка запевнили суд, що він 5 років "проживав на території України, але переховувався, відчуваючи небезпеку для себе та своєї родини".

Вони також зазначили, що не існує ні указу президента про позбавлення громадянства, ні інших документів, що підтверджували російське громадянство Сацюка. Адвокати не змогли надати будь-яких підтверджень присутності Сацюка в Україні, крім квитанцій за комунальні послуги.

Водночас представники Сацюка заявили, що не можна вважати достовірними відомості Державної прикордонної служби, оскільки відповідно до них Сацюк 26.12.2010 о 16:25 та о 16:27 двічі перетнув кордон України різними бортами Шереметьєво-Київ та Внуково-Київ.

Виступаючи в суді Магера наголосив, що нинішнім виборчим законодавством ЦВК позбавлена можливостей встановити місце проживання особи.

"Це є прогалина нинішнього законодавства. Якщо, згідно з попереднім законом про вибори, ми могли звертатися до 13 органів влади, то тепер такий пункт взагалі відсутній. Єдиним способом легітимно відмовити в реєстрації є рішення суду, яким встановлено, що особа не проживає в Україні", - сказав Магера.

Як приклад він навів випадок з Павлом Лазаренком, чия відсутність в Україні доведена судом.

Магера також попросив суд врахувати інше рішення цього ж суду, який визнав законною реєстрацію кандидатом футболіста Андрія Шевченка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування