Януковича привітали Путін, Обама і Ху Цзіньтао

П'ятниця, 24 серпня 2012, 09:02

Президент Віктор Янукович отримав привітання з Днем незалежності від президента Російської Федерації Володимира Путіна.

У своєму листі Путін відзначив продуктивний характер відкритого та інтенсивного українсько-російського політичного діалогу, помітне зростання взаємної торгівлі, поглиблення міжрегіональних контактів, розширення культурно-гуманітарних обмінів.

Усе це, переконаний президент РФ, є міцною основою для подальшого розвитку двосторонніх відносин наших країн у всіх сферах, зазначає прес-служба українського президента.

"Переконаний, що інтересам наших країн і громадян відповідає подальше нарощування взаємовигідної взаємодії як у двосторонньому форматі, так і в рамках інтеграційних процесів на просторі Співдружності Незалежних Держав", - додав він.

Також Януковича з Днем незалежності привітав президент США Барак Обама.

У листі до українського президента він наголосив, що з моменту здобуття незалежності Україна здійснила важливі кроки на шляху розбудови демократії та зробила істотні внески у глобальний мир і стабільність.

"Незмінна прихильність справі свободи і спільним цінностям є ключовим елементом нашого стратегічного партнерства", - наголосив Обама.

"Ми залишаємося відданими співпраці з Вами у розбудові демократичних інституцій та верховенства права в Україні, у співробітництві з метою забезпечення глобального миру і безпеки й у зміцненні довготривалих зв'язків між українцями та американцями", - йдеться в листі.

Також Януковича з Днем незалежності привітали королева Великої Британії Єлизавета II, голова КНР Ху Цзіньтао, президент Австрії Гайнц Фішер, Хорватії Іво Йосипович, Чорногорії Філіп Вуянович, президент Республіки Корея Лі Мйон Бак, Туркменистану Гурбангули Бердимухамедов, Азербайджану Ільхам Алієв, Таджикистану Емомалі Рахмон, Киргизстану Алмазбек Атамбаєв, король Саудівської Аравії Абдалла бін Абдулазіз Аль Сауд, король Швеції Карл ХVІ Густав, прем’єр-міністр Королівства Бахрейн Халіфа бін Салман аль-Халіфа, високопосадовці іноземних держав.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування