Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підозрюваний у підготовці замаху на Путіна сидить у московському СІЗО

Понеділок, 27 серпня 2012, 09:25

Один із підозрюваних у підготовці замаху на президента РФ Володимира Путіна Ілля П'янзін був доставлений у суботу з України до Москви спецлітаком, екстрадиція пройшла без ексцесів.

Про це повідомило "Інтерфаксу" джерело в російських спецслужбах.

"Екстрадиція пройшла без ексцесів, П'янзін був доставлений до Москви спецбортом, всі процедури щодо екстрадиції здійснювала Федеральна служба виконання покарань (ФСВП)", - розповів співрозмовник агентства.

"Документи на екстрадицію П'янзіна були оформлені відповідно до доручення Генеральної прокуратури РФ, яка направила запит про екстрадицію підозрюваного в підготовці до замаху на Путіна українським колегам", - повідомило джерело.

Кримінальну справу стосовно П'янзіна передано у виробництво слідчого управління ФСБ. В даний час П'янзін поміщений у слідчий ізолятор "Лефортово", що знаходиться у веденні ФСВП РФ.

У той же час, як зазначив у коментарі "Комерсант-Україна" юрист Одеської правозахисної академії Валерій Кочетов, передача П'янзіна російській стороні була проведена з порушенням ст. 466 КПК України та Європейської конвенції з захисту прав людини.

За твердженням Кочетова, для остаточного рішення про екстрадицію обвинуваченого кримінальна справа стосовно нього на території України має бути попередньо припинена, а цього не було зроблено.

А оперативність, з якою П'янзін був виданий Росії, Кочетов пояснює тим, що адвокати обвинуваченого направили скаргу до Європейського суду з прав людини занадто пізно - 21 серпня: "У Євросуді не встигли б за два дні навіть оформити документи і накласти вето на екстрадицію".

При цьому адвокати другого підозрюваного, чеченця Адама Осмаєва, подали скаргу до Євросуду ще 3 серпня.

Разом з тим, дружина Осмаєва Аміна Окуєва розповіла газеті "Сегодня", що її чоловік досі перебуває в одеському СІЗО і до нього не допускають адвоката.

"Це просто неподобство! Адвокатів до чоловіка не пускають майже місяць! І все через якісь бюрократичні зволікання. Між тим, це серйозне порушення, про яке вже відомо в ЄСПЛ", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...