Активіста "Податкового майдану" затримали за протест проти "языка"

Понеділок, 27 серпня 2012, 15:00

Активіста "Податкового майдану" затримали за дії під час мітингу проти "мовного закону" прямо в залі суду.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" із залу суду глава КУПР Сергій Мельниченко, затримання відбулося безпосередньо на судовому засіданні в понеділок у справі про події 2010 року.

"Під час судового засідання у кримінальній справі щодо "Податкового майдану" до залу увійшли оперативні співробітники з постановою на затримання одного з підсудних Грузинова Віталія за опір співробітникам міліції та побиття співробітників міліції за участь у акції з мовного питання", - розповів він.

З 22 листопада по 3 грудня 2010 року на Майдані Незалежності в Києві проходила безстрокова акція протесту підприємців з вимогою застосувати право вето до прийнятого Верховною Радою Податкового кодексу.

Президент Віктор Янукович застосував право вето до документа і відправив його до парламенту зі своїми пропозиціями. Верховна Рада врахувала пропозиції президента і ухвалила в новій редакції Податковий кодекс.

3 грудня 2010 року наметове містечко на Майдані було примусово демонтовано.

Мельниченко був організатором "Податкового Майдану" і комендантом наметового містечка. Проти нього за це порушено кримінальну справу за звинуваченням в умисному пошкодженні плитки на Майдані.

Згодом до СІЗО під приводом порушення громадського порядку і пошкодження плитки потрапив Грузинов.

3 червня Верховна Рада прийняла закон "Про основи державної мовної політики".

Проти прийняття цього закону біля Українського дому з 3 по 6 липня протестували депутати і прості люди.

Між мітингувальниками та правоохоронцями сталися декілька сутичок, застосовувався сльозогінний газ.

Прокуратура Києва за фактами подій, сталося 4 липня близько Українського Дому - чинення опору співробітникам міліції та нанесення їм тілесних ушкоджень під час виконання службових обов'язків - порушила 4 кримінальні справи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування