Верховний суд може очолити "регіонал"

Вівторок, 28 серпня 2012, 08:32

Верховний суд України може очолити регіонал, нинішній глава Вищого спеціалізованого суду по розгляду цивільних і кримінальних справ Леонід Фесенко.

Про це пише газета Комерсант із посиланням на свої джерела.

Нинішній глава Верховного суду Петро Пилипчук незабаром досягне пенсійного віку, тому пленуму ВСУ доведеться провести позачергові вибори голови. 13 жовтня 2012 року Пилипчуку виповниться 65 років.

У понеділок відбулося засідання Вищої кваліфікаційної комісії суддів, на якому до призначення суддею ВСУ й був рекомендований Фесенко. За інформацією видання, його бажання змінити місце роботи пов'язане з наміром очолити ВСУ. 

Сам Фесенко зізнався, що він дійсно має намір боротися за посаду глави ВСУ. "Мені надійшла така пропозиція від суддів",- сказав Фесенко.

"Судді Верховного суду й судді загальних судів висловлювали свою думку із цього приводу, тому й було прийнято таке рішення", - додав він.

Леонід Фесенко з 1996 по 2006 рік був головою Апеляційного суду Луганської області.

В 2006 році був обраний народним депутатом за списком Партії регіонів.

З жовтня 2010 року обіймає посаду голови Вищого спеціалізованого суду по розгляду цивільних і кримінальних справ, створеного указом президента Віктора Януковича в серпні 2010 року в рамках судової реформи.

За час свого існування ВССУ розглянув, зокрема, касацію по кримінальній справі щодо другого президента Леоніда Кучми, який            обвинувачувався в причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Зараз на розгляді суду перебуває касація екс-прем'єра Юлії Тимошенко, рішення по який буде оголошено 29 серпня. 

За інформацією видання, із приходом Фесенка у ВСУ суду будуть повернуті повноваження, які він втратив в результаті судової реформи. Відновлення цих повноважень має намір домагатися сам Фесенка. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News