Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вищий спецсуд не побачив порушення права Тимошенко, його не пустили на перерву

Середа, 29 серпня 2012, 12:03

Вищий спецсуд вважає необґрунтованими скарги сторони Юлії Тимошенко про порушення права на захист.  

Про це заявив суддя Олександр Єлфімов, зачитуючи мотивувальну частину рішення.

"Суд не може постійно надавати тривалий час на підготовку адвокатів, а підсудний сам має вибирати адвокатів, які належним чином мають захищати іі права" - заявив він.

"Відсутність певний час захисників не позначилось суттєво на праві Тимошенко на захист", - додав суддя.

Він також вказав на те, що Тимошенко зловживала правом на ознайомлення з матеріалами справи в прокуратурі, а з 17 травня до 24 липня жодного разу не прийшла до Печерського суду знайомитися з матеріалами справи.

Згідно з рішенням, яке зачитує суддя, Вищий спец суд також вважає,що висновки судів щодо провини Тимошенко підтверджуються доказами.

На думку суддів, збитки на 194 мільйони доларів виникли внаслідок одноосібного підписання Тимошенко директив, а не діяльності Укртрансгазу.

Також Вищий спец суд вважає безпідставними обвинувачення адвокатів, що не всі свідки були допитані під час слухань в Печерському суді.

"Висновки судів базуються на об'єктивній оцінці доказів", - також зачитав мотивувальну частину рішення Вищого спец суду Олександр Єлфімов.

Апеляційний суд 4 рази переносили через стан здоров'я Тимошенко, що також свідчить про те, що права Тимошенко не порушувались.

Під час зачитування зачитування рішення суддя Вищого спец суду Станіслав Міщенко запропонував зробити перерву в зачитуванні рішення суду по касації Тимошенко.

Однак всі сторони відмовились. Станом на 11:45 зачитування рішення триває. За словами кореспондента Української правди, суддя ледь стоїть і часто витирає спітніле обличчя.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування