Партія регіонів домінує в ЗМІ - експерт

Середа, 29 серпня 2012, 16:20

У передвиборному сегменті ЗМІ домінує Партія регіонів.

Про такі результати передвиборчого медіа-моніторингу повідомив на прес-конференції голова комітету "Рівність можливостей" Олександр Чекмишев, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"За три тижні (проведення моніторингу) в інформаційному просторі України в передвиборчому сегменті повністю домінувала Партія регіонів", - сказав Чекмишев.

Він звернув увагу на те, що тільки в Івано-Франківській області на телебаченні та в друкованих ЗМІ Партія регіонів поступилася об'єднанsq опозиції.

Також Чекмишев звернув увагу на те, що за перші три тижні кампанії ЗМІ керувалися "в більшому ступені редакційною політикою та симпатіями власників, ніж вагомістю інформаційних приводів, які створюють ті чи інші політичні партії".

За словами Чекмишева, більш збалансовано інформація про найбільш рейтингових політичних силах представлена в інтернеті.

Він підкреслив, що подібна тенденція характерна для всіх регіонів України.

"Наш попередній висновок: на цих виборах найбільший рівень якісного інформування, завдяки якому український виборець може отримати достатньо інформації, необхідної для прийняття усвідомленого рішення, демонструють українські інтернет-сайти", - заявив він.

"Їх рівень аналітики, рівень подачі інформації поки що якісно відрізняється від традиційних медіа, зокрема, телебачення та преси, а також вони в найбільшому ступені збалансовані", - підсумував Чекмишев.

Дослідження проводилося з 30 липня по 19 серпня по всій території України. Моніторинг охоплював центральні та загальнонаціональні телеканали, друковані видання, інтернет-сайти. Вибірка охоплює понад 200 ЗМІ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News