Власенко: Тимошенко автоматично звільнять, як в'язня Азербайджану

Середа, 29 серпня 2012, 21:35

Рішення Європейського суду з прав людини може означати автоматичне звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це розповів захисник Тимошенко Сергій Власенко в ефірі 5 каналу.

"Я хочу нагадати, що коли ми подавали нашу попередню скаргу, яка розглядалася, до речі вчора в Страсбурзі, пані Лутківська, яка тоді була представником України в ЄСПЛ, казала, що справа дійде до рішення Європейського суду за 7-10 років. Ми дійшли за рік", - заявив він.

"І це була тоді ситуація, коли Європа не розуміла, що таке Янукович, і що таке українська влада. Сьогодні в Європі абсолютно інше розуміння", - додав Власенко.

Захисник також уточнив, що "ми подамо, буквально протягом декількох днів, наші доповнення до існуючої скарги по порушенню статті 6, разом зі статтею 18-ю "політичні мотиви переслідування", і будемо просити Європейський суд розглянути цю скаргу як найшвидше".

Відповідаючи на питання, коли Євросудом може бути прийняте відповідне рішення, Власенко уточнив, що "це складне питання, тому що Європейський суд, нажаль для нас, зараз нажаль, це суд, який дотримується всіх процедур".

Захисник запевнив, що позитивне рішення Євросуду "може означати автоматичне звільнення Юлії Тимошенко, як це було у справі "Фатуллаєв проти Азербайджану", коли Європейський суд напряму дав вказівку Азербайджану звільнити Фатуллаєва".

При цьому він уточнив, що Фатуллаєва було звільнено.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування