Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європейці констатують курс репресій Януковича

Четвер, 30 серпня 2012, 10:03

Нинішня українська влада і далі продовжує свій курс репресій.

Про це заявив глава МЗС Швеції Карл Більдт на своїй сторінці у Твіттері, коментуючи рішення Вищого спецсуду з цивільних та кримінальних справ щодо вироку Юлії Тимошенко.

"Влада в Україні, здається спрямована про продовження курсу на репресії", - зазначив він.

У свою чергу глава фракції Зелених в Європейському парламенті Ребекка Хармс та член комітету з зовнішніх зв’язків Вернер Шульц вважають, що це рішення підтверджує свавілля українського судочинства.

"Це рішення не є несподіванкою, а лише яскравим підтвердженням судового свавілля в Україні. Замість того, щоб визнати закиди щодо серйозних порушень у процесі президент Янукович дозволяє покірному йому органу Генпрокуратурі погіршувати ситуацію та оголошувати про подальші справи проти його головного конкурента", - зазначили європарламентарі.

"За кілька тижнів до парламентських виборів український уряд остаточно усунув лідера опозиції з політичної конкуренції. Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка нещодавно було засуджено вдруге", - цитує депутатів "Тиждень".

"Зважаючи на те, що висування кандидатів проти яких тривають судові процеси, було заборонено Центральною Виборчою Комісією, проведення демократичних виборів в Україні видається все більше малоймовірним", - уточнили Хармс і Шульц.

"Усі демократичні надії покладаються тепер на Європейський суд з прав людини, який після закінчення процедури в Україні, тепер під мікроскопом вивчає справу проти колишнього глави уряду. Якщо Україна, як і у випадку Луценка, проігнорує його думку, ЄС повинен вжити подальших заходів", - вважають депутати Європарламенту.

Як відомо, 29 серпня Вищий спеціалізований суд з цивільних та кримінальних справ визнав законним вирок Тимошенко у так званій "газовій" справі, за яким вона засуджена до 7 років позбавлення волі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...