Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС: Думка Тейшейри має хвилювати жителів Кабо-Верде, а не нас

Четвер, 30 серпня 2012, 22:09

Голова представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра перебуває на посаді останні дні і його думка про політичну ситуацію в Україні не має хвилювати представників української влади.

Таку заяву директор департаменту інформполітики МЗС Олег Волошин, коментуючи інтерв'ю Тейшейри "Українській правді".

"Як правило, у дипломатичній практиці посли, які перебувають у тому статусі, в якому перебуває пан Тейшейра,... не дають резонансних інтерв'ю і не дають гучних оцінок ситуації в країні, в якій вони добувають буквально останні дні", - заявив Волошин "Інтерфакс-Україна".

"За великим рахунком, на даний момент для нас пан Тейшейра вже не є послом Європейського союзу в Україні, тому його думка, скоріше, має хвилювати Республіку Острови Зеленого Мису (Кабо-Верде)¸ ніж громадян та представників влади в Україні", - заявив він.

При цьому Волошин зазначив, що Тейшейра до кінця тижня покидає Україну, щоб приступити до виконання функції посла ЄС в Кабо-Верде, і вже в кінці поточного тижня "перебуває для виконання завдань посла Євросоюзу в Україні зовсім інша людина".

Як відомо, в четвер в "Українській правді" з'явилося інтерв'ю Тейшейри, в якому він дав критичні оцінки української влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...