Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тейшейра жодного разу особисто не зустрічався з Януковичем

П'ятниця, 31 серпня 2012, 13:40

Посол ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра стверджує, що за час своєї дипслужби в країні жодного разу не мав особистих зустрічей з президентом Віктором Януковичем.

Про це він сказав в інтерв'ю "Інтерфакс".

"Я ніколи не зустрічався з Януковичем. Я був на зустрічах з ним в ході його візитів до Брюсселя і під час візиту президента Європейської Ради Германа Ван Ромпея і президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу в Київ", - сказав він.

"Як правило, президент проводить зустрічі з представниками керівництва ЄС тет-а-тет, тому я ніколи не мав особистих зустрічей з Януковичем", - розповів дипломат.

За його словами, інакше виглядає ситуація з можливістю особистої зустрічі з високопосадовцями в інших країнах, які "аналогічно з Україною проходять процес євроінтеграції":

"Я був в одній з таких країн, і у мене навіть був номер мобільного телефону прем'єр-міністра і президента країни, я з ними спілкувався практично щодня", - сказав він.

Тейшейра підкреслив, що це не унікальна ситуація, бо багато його колег у країнах, що йдуть шляхом євроінтеграції, мали можливість спілкування з першими особами держави.

Разом з тим, посол сумнівається, що хтось із іноземних дипломатів "має простий доступ до президента України або хоча б іноді має можливість з ним зустрітися".

"Я не хочу сказати, що такий доступ до президента є особливо важливим для процесу євроінтеграції, що він необхідний", - у той же час зазначив він.

"Адже ми можемо спілкуватися і з іншими представниками влади. Дуже важливо, щоб керівництво країни було віддане процесу євроінтеграції, розуміло і знало, що це означає, дослухалося до порад з боку ЄС, а також до думки своїх радників, які розбираються в цьому напрямку", - підсумував Тейшейра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування