Польські прикордонники затримали 5 українських заробітчан

Середа, 8 серпня 2012, 13:30

Прикордонна служба Польщі 6-7 серпня затримала 5 громадян України за відсутність дозволів на роботу.

Про це йдеться в повідомленнях прес-служби польських прикордонників, повідомляють "Українські новини".

Зокрема, співробітники прикордонної служби затримали українця, який нелегально працював будівельником у Вроцлаві (Польща).

Влада Польщі почала адміністративне провадження, згідно з яким українець зобов'язаний буде залишити польську територію.

6 серпня польські прикордонники також затримали 35-річного українця, у якого була оформлена робоча віза на підставі заяви про намір працювати в компанії в Гданську (Польща).

Проте чоловік поїхав до Чехії, де пропрацював 3,5 місяця.

Польська влада анулювали йому візу і заборонили в'їжджати на територію країни упродож 6 місяців, а також порушили кримінальну справу за незаконне використання візи.

Крім того, 6 серпня прикордонники Польщі затримали 3 українців віком 50-58 років, які мали дозвіл перебувати на польській території, проте не мали права працювати.

Вони незаконно займалися будівництвом в Перемишлі (Польща).

Польська влада зобов'язали українців покинути територію країни упродовж 15 днів і заборонили їм в'їзд до Польщі на 1 рік.

Як відомо, 13 липня візовий центр, який працює з посольством Італії, повідомив, що тимчасово не приймає заявки на туристичні візи. При цьому візовий центр скасував призначені ним раніше інтерв’ю тим людям, які планували подати документи у липні.

20-22 липня прикордонна служба Польщі затримала 9 українців за перебування в країні за недійсними документами.

23 липня Київ і Брюссель підписали доповнення до угоди про спрощення візового режиму. Згідно домовленостями, цей документ має полегшити процедуру отримання шенгенських віз для багатьох категорій українців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування