Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Італія призупинила видачу віз?

Вівторок, 17 липня 2012, 17:03

Італія тимчасово призупинила видачу туристичних віз для українців, а для отримання бізнес-візи записатися можна буде з наступного тижня.

"За розпорядженням Консульства Італії через надмірне збільшення кількості заявок запис і прийом документів на отримання туристичної візи призупинено", - повідомляє Візовий центр Італії в Києві.

Запис на подання документів на бізнес-візу можливий із 23 липня цього року.

"Документи на всі інші типи віз подаються на загальних підставах і за попереднім записом", - сказано в повідомленні.

У Візовий центр Італії "ВМС" мають право подавати документи громадяни України, іноземні громадяни з дозволом на постійне проживання в Україні та громадяни Білорусії та Молдови без офіційного дозволу на постійне проживання в Україні.

Заявники особисто подають документи на отримання візи.

Подання документів до Візового центру Італії в Києві проводиться за попереднім записом.

У свою чергу речник МЗС Олександр Дикусаров повідомив "Українській правді", що інформація про те, що Італія призупинила видачу ділових та туристичних віз, не є точною.

"Затримка в отриманні туристичних віз існує, але вона стосується лише візового центру, з яким співпрацює посольство Італії. Це викликано, в першу чергу, тим, що зараз курортний сезон і багато громадян звертаються до візового центру", - сказав він.

"Громадяни України можуть звертатися безпосередньо до візового відділу посольства Італії в Україні, яке продовжує свою роботу, і робитиме все можливе, щоб забезпечити прийом документів та видачу віз подорожуючим українцям", - додав речник.

За словами Дикусарова, "прийом документів може відбуватися і через посольство, і через візовий центр". Крім того, він наголосив, що звернення до візового центру не є обов’язковим.

Речник зазначив, що у вівторок відбулася зустріч заступника міністра закордонних справ України з послом Італії. "Італійська сторона нас запевнила в тому, що робитиме все можливе, щоб забезпечити видачу віз громадянам України", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування