Власенко: Україна нічого не винна Росії за зобов'язаннями Тимошенко

Понеділок, 10 вересня 2012, 15:01

Не існує ніяких гарантій України за зобов'язаннями корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) перед Міністерством оборони Російської Федерації.

Так стверджує захисник екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Сергій Власенко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Жодних гарантій української держави за зобов'язаннями ЄЕСУ перед Міністерством оборони не існує: ні хороших, ні поганих, ні оформлених, ні недооформлених. Якщо Міністерство юстиції цього не знає, то я змушений їх проінформувати, що державні гарантії враховуються міністерствами фінансів у державному бюджеті", - сказав Власенко журналістам у понеділок біля ЦКБ № 5 у Харкові, де екс-прем'єр проходить лікування.

За його словами, всі 16 років ці гарантії повинні були б враховуватися в державних бюджетах Російської Федерації та України.

"Ці бюджети затверджуються парламентами і їх виконання здійснюється міністерствами фінансів. Якби ці гарантії існували, то, напевно, Російська Федерація вже неодноразово б заявила якісь претензії до України, а не чекала б 16 років", - упевнений захисник .

Власенко зазначив, що для задоволення позову Міністерства оборони РФ не існує жодних об'єктивних обставин, однак не виключив, що київський суд може винести рішення не на користь України.

"Якщо українські суди, які тотально контролюються Януковичем, винесуть вердикт, не маючи для цього жодних підстав, не на користь України - це буде означати одне єдине: що це чергове продовження використання судової системи для політичних репресій", - сказав він.

Як повідомлялося, днями Міністерство оборони РФ звернулося до Господарського суду Києва з позовом про виплату урядом України 3 млрд 239 450 000 грн у справі корпорації ЄЕСУ. Російська сторона зажадала залучити в якості відповідача, крім Кабміну України, Державну казначейську службу України. ЄЕСУ в справі фігурує в якості третьої особи на стороні відповідача.

Один з районних судів Харкова розглядає справу за обвинуваченням екс-прем'єра, лідера партії "Батьківщина" Тимошенко в махінаціях в рамках корпорації ЄЕСУ, якою вона свого часу керувала.

Прокуратура заявила позов про відшкодування екс-прем'єром України Тимошенко збитку в 19,5 млн грн по справі ЄЕСУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування