Спостерігачі: Кандидати в депутати активно використовують адмінресурс

Вівторок, 11 вересня 2012, 13:59

Європейська мережа організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) констатує активне використання адміністративного ресурсу кандидатами в депутати в Україні.

Про це йдеться в проміжному звіті організації за період з 5 серпня по 9 вересня, повідомляють Українські новини.

"Про зловживання адміністративними ресурсами повідомляється в областях, де проекти місцевої влади, які фінансуються за рахунок суспільного бюджету, представлені як особисті досягнення кандидатів, наприклад, будівництво доріг або будівель", - йдеться у звіті.

Зокрема, за інформацією ENEMO, адмінресурсом користуються представники Партії регіонів.

Крім того, організація відзначає, що окремі кандидати і цілі партії використовують для агітації адміністративні і громадські будівлі, громадський транспорт, у тому числі станції метро та зупинки.

Зокрема, Комуністична партія, за даними ENEMO, проводить свою кампанію на офіційних постерах в київському метро, ​​в Луцьку "Свобода" розміщує постери на автобусних зупинках, а кандидати від ПР допускають вказані порушення в низці областей.

Крім того, в Криму, Харківській, Дніпропетровській і Хмельницькій областях офіційні сайти місцевих адміністрацій відкрито підтримують кандидатів від ПР.

Крім цього, ENEMO отримувала повідомлення з Одеської, Запорізької та Вінницької областей про тиск з боку органів Державної податкової адміністрації на кандидатів, які раніше займалися бізнесом.

Також організація звертає увагу на те, що офіційні заходи в рамках святкування Дня незалежності та 1 вересня використовувалися різними партіями для агітації.

Крім цього, спостерігачі констатують використання партіями прийняття закону про мовну політику в якості приводу для мобілізації свого електорату і організації мітингів.

ENEMO зафіксувала різні випадки контрагітації, спрямовані на компрометацію політичних опонентів, а в окремих західних і південних регіонах, а також у Сумській області були зафіксовані випадки залучення священиків і використання церков для агітації.

Спостерігачі також отримували численні повідомлення про підкуп виборців партіями та кандидатами.

ENEMO закликає всіх учасників виборів утримуватися від незаконних методів агітації та зловживання державними ресурсами для просування своїх кандидатур.

Як повідомив у вівторок на брифінгу прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров, спостережна місія ОБСЄ вже приступила до моніторингу виборів в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News