Харківські чорнобильці вийшли з протестом

Вівторок, 11 вересня 2012, 21:14

Кілька сотень ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції оголосили у Харкові безстрокову акцію протесту.

Про це повідомив глава всеукраїнського об’єднання "Ветеранів Чорнобиля" Володимир Проскурін, якого цитує "Радіо "Свобода".

У вівторок близько 300 ліквідаторів аварії вийшли на пікет на площі Свободи і планують проводити двогодинні акції щодня.

В руках люди тримали плакати з написами "Вимагаємо виконувати статті чорнобильського закону", "Вимагаємо відкликати з парламенту проект соціального кодексу України".

За словами Проскуріна, люди вимагають від влади виплатити пенсії в тому обсязі, як це прописано в законі "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

"Наші вимоги такі ж, що були минулого року: виконувати положення чинного законодавства в повному обсязі. Чорнобильці тепер отримують пенсії значно менші, ніж прописано в законі. Ігнорується закон, і постанови суду теж", - сказав він.

Окрім цього, до вимог активістів додалася нова: відкликати проект закону нового соціального кодексу, який був зареєстрований у Верховній Раді.

"У цей проект соціального кодексу механічно взяли і звели кілька законів. Із законів вирізали те, що невигідно урядові, і взяли те, що урядові вигідно. В такій редакції парламент і збирається голосувати", - додав Проскурін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...