ТВі провів пікет під Нацрадою

Середа, 12 вересня 2012, 14:31

На захист телеканалу ТВі в середу пройшов пікет під Національною радою з питань телебачення і радіомовлення.

У цей же час Нацрада проводить своє засідання з підбиття підсумків конкурсу на вільні місця в мультиплексі МХ-5, повідомляє Телекритика.

На пікет зібралися близько 15 журналістів ТВі та близько 100 глядачів. Вони тримають прапори з логотипами каналу, плакати з вимогами відновити мовлення каналу і вигукують: "Свободу ТВі!", "Банду геть!" тощо.

Вимоги пікетувальників - виконати резолюцію мітингу каналу від 8 вересня, а саме: припинити репресії проти незалежних ЗМІ та тиск на журналістів, відновити мовлення каналу ТВі у повному обсязі, звільнити членів Нацради та припинити цензуру у ЗМІ та забезпечити мовникам рівний доступ до поширення телесигналу.

Перед пікетувальниками виступають журналісти каналу, зокрема, Наталя Седлецька, Роман Недзельський, Артем Шевченко.

Наталя Седлецька зазначила, що утисків зазнає саме ТВі, тому що завдяки йому громадськість дізналася про "вишку Бойка" і про те, як живе президент.

За словами Артема Шевченка, канал вийшов на мітинг 8 вересня, тому що зрозумів, що в нього не залишилося інших важелів впливу. "Саме такий тиск і міжнародний резонанс від цього може змінити цю ситуацію".

ТВі уже вимкнули в понад 80 кабельних мережах, повідомив Шевченко. За даними каналу, здобутими в неофіційних розмовах з кабельниками, це відбувається під тиском Нацради та її представників у регіонах.

"Навіть якщо припустити, що Нарада не причетна, вона бездіяльна в ситуації з вимкненням нашого мовлення", - заявив Артем Шевченко.

Раніше, голова Нацради Володимир Манжосов повідомив, що, за даними попереднього моніторингу, виконуючи рішення Нацради про включення цифрових каналів до універсальної програмної послуги, провайдери вимикають не лише ТВі, а й інші українські канали - один з музичних каналів, один зі спортивних, один з ділових.

Відео Skrypin Production, для УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...