Чорнобильці у Харкові вимагають повних виплат і зняття кодексу "регіонала"

Середа, 12 вересня 2012, 14:38

У Харкові близько сотні ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС розпочали безстрокову акцію протесту.

Вони вийшли на площу Свободи в центрі Харкова з транспарантами і плакатам, вимагаючи виконання закону "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", повідомляє УНІАН.

Коментуючи подію, голова Всеукраїнського об`єднання ветеранів Чорнобиля Володимир Проскурін повідомив, що акцію в Харкові розпочато учора, 11 вересня, "як і по всій Україні".

За його словами, чорнобильці, як і раніше, ставлять вимоги "виплати пенсій у повному обсязі і всім категоріям ліквідаторів, а не лише генералам і директорам".

"Закон має виконуватися без усяких судів, а якщо суди відбулися на користь позивачів-чорнобильців, то їхні рішення повинні виконуватися", - заявив Проскурін.

Крім того, він зазначив, що у чорнобильців додалася нова вимога – "зняти і не розглядати" поданий до Верховної Ради "нардепом Яценком проект соціального кодексу", який, як вважають чорнобильці, "об’єднає низку законів, у тому числі "чорнобильський" і "афганський", і знищить напрацювання останніх років".

"Ми вбачаємо в цьому порушення Конституції", - заявив Проскурін.

Він наголосив, що безстрокові акції чорнобильців будуть тривати "аж до повного виконання їхніх вимог".

Як повідомлялося, 2 серпня народний депутат Антон Яценко (фракція Партії регіонів) зареєстрував у ВР проект Соціального кодексу (реєстр. №11061).

У пояснювальній записці до документа сказано, що законопроект передбачає уніфікувати систему управління фондами соцстрахування на основі створення єдиної вертикалі виконавчих органів, що повинно забезпечити: економію адміністративних витрат на здійснення фондами своїх функцій і повноважень; повніше охоплення платників податків і підвищення рівня збирання внесків соцстрахування; цільовий напрям коштів соціального страхування; спрощення відносин фондів і суб'єктів господарювання з реєстрації і сплати внесків тощо.

Окрім того, проект передбачає розширення і впорядкування системи пільг і компенсацій деяким категоріям громадян, також встановлені окремими спеціальними законами.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News