Партія Кличка вирішила свою проблему з виборчими комісіями

Четвер, 13 вересня 2012, 10:54

Партія "Удар" практично вирішила питання відсутності своїх представників у виборчих комісіях.

Про це повідомив заступник лідера партії "Удар", глава передвиборчого штабу партії та №5 її списку Віталій Ковальчук в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

Він уточнив, що відсутність своїх представників у виборчих комісіях "Удар" вирішив за допомогою "угоди з двома політичними силами, які стали щасливими переможцями розіграшу - "Молоддю до влади" і ХДПУ, про спільні дії з протидії фальсифікаціям та захисту результатів виборів, через їх представників в окружкомах".

"Зараз чекаємо жеребкування по дільничним комісіям. На ділянках з нашими членами комісій буде простіше, на всіх інших будуть наші спостерігачі. У нас є ще один союзник - Партія ветеранів Афганістану. Це люди стійкі духом і захищати результат будуть", - додав він.

Ковальчук розповів, що "Удар" платить членам комісії.

"Не будемо нікого обманювати - ми цих людей мотивуємо. Але членам партії ми не платимо. В них є розуміння, що якщо добре відпрацюють, то перед ними можуть відкритися подальші перспективи. Відносно не членів партій - винагороду ми будемо пропонувати за підсумками роботи", - уточнив політик.

Ковальчук також розповів чому не вдається домовиться про співпрацю з об'єднаною опозицією.

"Ми з об'єднаною опозицією стоїмо на протилежних берегах: вони пропонували закритися в кабінеті і визначити кандидатів, виходячи з кольору очей чи минулих заслуг перед партією. Ми ж хотіли пропустити кандидатури через праймеріз або через незалежне соціологічне дослідження", - зазначив Ковальчук.

"Так що, не домовилися тому, що ми завжди були противниками того, щоб у кабінетах партійні вожді визначали, хто з кандидатів буде єдиним. Ми опублікували списки не в пику комусь. Ми сказали, що надамо списки, зауважу - претендентів у кандидати, на суд громадськості. Списки попередні. За підсумками обговорень близько 15% запропонованих людей не були висунуті", - уточнив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування