Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонал" просить МВС перевірити масову міграцію виборців

Четвер, 13 вересня 2012, 14:47

Міністерство внутрішніх справ просять перевірити обґрунтованість дозволів на масову тимчасову зміну місць голосування виборців у трьох областях.

Таке звернення в МВС направив депутат від Партії регіонів, представник партії в ЦВК Владислав Забарський, передають "Українські новини".

За словами депутата, останнім часом зафіксовано масові випадки зміни виборчої адреси, зокрема в Київській, Житомирській, Черкаській областях, а також у Києві та Одесі.

Забарський підкреслив, що використання права виборців на тимчасову зміну місця голосування у виборчих технологіях є неприпустимим і злочинним.

Також він заявив, що такі дії не можуть відбуватися без певної змови з метою використання цього права в технологіях.

"Вони впливають на волевиявлення виборців в окрузі, куди прибуває масова міграція. Вони не можуть відбуватися без сприяння протиправного з боку працівників Державного реєстру, і в зв'язку з цим мною звернення таке було подано", - сказав він.

Забарський відзначив, що за подібні порушення в разі їх підтвердження повинні нести відповідальність в першу чергу співробітники Держреєстру виборців, оскільки вони наділені правом не тільки видавати посвідчення про зміну виборчої адреси, але й перевіряти обґрунтованість подібних заяв громадян.

Крім цього, він також, коментуючи звернення з цього приводу до Конституційного Суду, зазначив, що більш ефективним є реагування на такі випадки правоохоронних органів, ніж рішення КС.

Раніше "Українська правда" писала, що на окрузі в Ірпіні Київської області, де балотується кандидат у депутати Петро Мельник, кількість охочих проголосувати за відкріпними талонами виросла до 920 чоловік.

Ще одним лідером за поданими заявами є Солом'янський округ, де балотується Максим Луцький.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування