Єврокомісар про візит до України: ніколи не думав, що ходитиму в тюрму

П'ятниця, 14 вересня 2012, 08:21

Єврокомісар Штефан Фюле вважає, що стосунки України з Євросоюзом не зрушать з місця без прогресу в справах проти Тимошенко та Луценка.

Про це Фюле сказав на відкритті щорічного форуму "Ялтинська європейська стратегія", організованому фондом Віктора Пінчука.

"Ми хочемо просуватися вперед у стосунках з Україною, але як ми можемо це робити, коли так мало було зроблено для виправлення наслідків вибіркового правосуддя – в справах Тимошенко, Луценка та інших?" – зазначив він.

Фюле згадав, що з моменту призначення на посаду здійснив сім візитів до України.

"Включно з одним візитом до тюрми - в місце, де, як я думав, мені ніколи не доведеться закінчувати свої подорожі".

Як відомо, Фюле під час одного з візитів до України провідав Юлію Тимошенко у в’язниці.

"Як ми можемо просуватися вперед, якщо права людини, свобода висловлювань, об’єднань або медіа не поважаються в повній мірі?" – додав він.

"Від того, як Україна вчинятиме найближчі місяці з наслідками вибіркового правосуддя, як вона просуватиметься в напрямку реформ юстиції та генпрокуратури, чи проведе Україна наступні вибори відповідно до міжнародних стандартів – це визначатиме, до якого простору належить Україна,"  - зазначив єврокомісар.

"Без сумніву, багато з вас чули ідею, що має бути взята "пауза" в наших стосунках. Але чи справді народ України потребує "паузи" в нових можливостях?" – додав Фюле.

Ураїнська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...