Янукович не відповів на питання, його двічі проігнорувала Райс

П'ятниця, 14 вересня 2012, 11:27

Президент Віктор Янукович не відповів на питання про вибіркове правосуддя в Україні, та заявив, що в Україні немає інфляції.

Так головуючий Олександр Кваснєвськи на конференції в ході Ялтинської європейської стратегії задав Януковичу наступне питання:

"Цього року ми маємо суперечливі почуття. З одного боку, треба привітати Угоду про асоціацію, але ми маємо проблеми з політичними обставинами – це вибіркове правосуддя, справа Тимошенко... Питання до вас ось яке – як ви думаєте впоратися з цими проблемами і відкрити новий розділ перемовин з ЄС після виборів?"

У відповідь на це, Янукович зазначив: "Ми будемо продовжувати той шлях, який ми обрали і проголосили – шлях реформ, модернізації країни. Ми цим шляхом йдемо 2,5 роки і  ми бачимо, що цей шлях йде на користь українському народу".

Після цього Кваснєвськи попросив його продовжити відповідь. "Може якісь конкретні деталі вашої стратегії", - спитав Кваснєвськи.

 

Після цього Янукович перерахував, що під час його президентства було прийнято податковий, бюджетний та кримінально-процесуальний кодекси

"Продовжувати?" - перепитав Янукович, який, задалося, намагався скоріше закінчити свій виступ.

Після цього він заговорив про економічну ситуацію.

Янукович слухають: Клюєв, Тігіпко, Льовочкін, Райс переглядає папери і Пінчук

"Сьогодні стабільна гривня. Інфляція сьогодні відсутня. Є невеличка дефляція", - заявив Янукович.

"Дякую пане президенте, після вашого виступу я зрозумів, що для всіх країн, не лише для України є дві проблеми – це скорочення бюджетного дефіциту та дефіциту демократії", - зазначив Кваснєвськи.

Під час всієї конференції на задньому плані стояв охоронець Віктора Януковича з парасолькою при тому, що погода у Ялті сонячна. У охорони Ердогана ніяких парасольок не було.

 

Після закінчення конференції з Януковичем стався невеличкий конфуз. Так після останніх слів Кваснєвського,  Янукович, прем’єр Туреччини Ердоган та ведучий підвелися.

До Ердогана одразу підійшли кілька людей, серед них була  екс-держсекретар США Кондоліза Райс. Янукович проводив її поглядом, але вона навіть не привіталась з ним.

Райс підійшла до Ердогана, Янукович стоїть сам 

Крім того, незрозуміло з яких причин Кондоліза Райс не прийшла на групове фотографування учасників нинішньої конференції.

У зв'язку з відсутністю Райс організатори декілька разів просили фотографів зачекати з початком фотографування.

Коли всі вишукувалися в ряд, присутні почали запитувати "Де Кондоліза Райс?" На це організатор заходу Віктор Пінчук пожартував: "Вона приєднається до нас після виборів".

Зрештою, фотографування учасників цьогорічного форуму відбулося без Райс

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування