КВУ: Багато членів вирочкомів взагалі не знають, що їм робити і навіщо

П'ятниця, 14 вересня 2012, 12:48

Комітет виборців відзначає недостатній рівень підготовки членів виборчих комісій на виборах Верховної Ради.

Про це на прес-конференції сказав голова КВУ Олександр Черненко, пишуть "Українські новини".

"Члени окружних виборчих комісій ще недостатньо підготовлені для проведення виборів. В основному тільки голови комісій є компетентними особами, а багато членів комісій взагалі не знають, що їм робити і навіщо", - сказав він.

За його словах, в дільничних комісіях ситуація буде ще гірше.

"Тому масове навчання просто необхідно", - заявив Черненко.

Він зазначив, що ЦВК буде проводити навчальні семінари для членів комісій різних рівнів.

Разом з тим, за словами голови КВУ, у Центрвиборчкому не вистачить коштів і часу для того, щоб навчити всіх членів різних виборчих комісій.

У зв'язку з цим навчальні курси також будуть проводитися і різними громадськими організаціями, які беруть участь у виборчому процесі.

Крім того, комітет виборців відзначає неузгодженість в діях ЦВК та правоохоронних органів при розгляді питань, пов'язаних з порушенням виборчого процесу на виборах.

"Згідно з рішенням ЦВК, жеребкування по дільничним комісіям буде проходити так само, як і по окружним ... Це призведе до того, що можуть виникнути проблеми з не потраплянням певних партій, які претендують на значну частку голосів виборців, до складу дільничних комісій, як це було і з окружними ", - сказав Черненко.

За його словах, дільничні комісії не почнуть працювати вчасно, а технічні партії знову отримають можливість продавати свої місця тепер уже в дільничних комісіях.

Разом з тим, за словами голови КВУ, у ЦВК не було іншої можливості, крім як прийняти таке рішення.

В іншому випадку окружним комісіям протягом 3 днів необхідно було б провести жеребкування з кожної дільничної комісії, на членство в якій претендували б близько 100 чоловік, що просто фізично нереально.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування